Verplichting

Als er een onderneming gevoerd wordt, is het bijhouden van de administratie een
wettelijke verplichting
. Daarvan is het doel dat er aan de overheid inzicht verschaft kan worden hoeveel winst er gemaakt wordt en hoeveel belasting er dus afgedragen moet worden.

Voor de ondernemer zelf bestaat er natuurlijk ook de noodzaak om inzicht te hebben in de cijfers van de onderneming. Vooral als het financieel minder gaat is het van groot belang, te kunnen sturen op gegevens uit de administratie.

Bijvoorbeeld:

Hoeveel geld staat er uit bij klanten?
Kan ik de betaaltijd van mijn klanten verkorten?
Zijn er mogelijkheden tot voorfinanciering (factoring)?
Wat is de waarde van mijn onderneming (of onderdelen daarvan)?
Wat zijn de reŽle mogelijkheden tot het doen van aflossingen aan mijn schuldeisers?

Huisarts

De accountant c.q. boekhouder fungeert vaak als een huisarts voor het bedrijf en de ondernemer. Deze wil de patiŽnt nog wel eens in de steek laten, als het met het bedrijf financieel slecht gaat. Want ook hij wil graag dat zijn rekening betaald wordt en gaat liever niet aan het werk als de kans daarop kleiner wordt. De ondernemer heeft in dit soort situaties meestal andere zaken aan zijn hoofd en legt dan de prioriteit verkeerd.

SVF kan een opzet maken waarin we de administratieve problemen aanpakken en oplossen, ook als u met met eigen accountant niet meer door ťťn deur kan. Voor advies of een vrijblijvende afspraak, bel 072 5407919.